top of page

 

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την αιμοκάθαρση και τη μεταμόσχευση νεφρού.  Στα παιδιά μίλησε ο κ. Τρύφων Παπαδόπουλος εκπρόσωπος του Σύλλογου Νεφροπαθών ,ο οποίος παρουσίασε τους τρόπους και τις μεθόδους νοσηλείας των νεφροπαθών στα νοσοκομεία, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στα κέντρα μεταμοσχεύσεων. Επίσης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έλαβαν μέρος στην συνάντηση .

Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μέρος της φάσης προετοιμασίας  στο πλαίσιο του  προγράμματος  MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS (Erasmus+KA1 2017-EL01-KA102-035988).

ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

November 03, 2017

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης στήριξε συμμετέχοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την προώθηση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων. Στην εκδήλωση φυτεύθηκε μια βελανιδιά τον Σάββατο στην Πλατεία Αριστοτέλους που θα συμβολίζει το «Δέντρο Ζωής» το οποίο θα θυμίζει σε όλους τους πολίτες ότι μέσα από τον θάνατο μπορεί να ριζώσει μια ζωή.

1/11/2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και το   Γ.Ν. Παπαγεωργίου στον χώρο του Νοσοκομείου με αφορμή την  1η Νοεμβρίου "Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων¨.   Στο κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου στήθηκε από τον Σύλλογο Νεφροπαθών ειδικό στάντ με έντυπο υλικό  για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών, των συγγενών και του προσωπικού του Νοσοκομείου για την Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις. Παράλληλα στον χώρο του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου σε στρογγυλό τραπέζι που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωση έγιναν αναφορές για την πολύτιμη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στην κοινωνία μας από τους:

  1. Μαρία Γιογκατζή, Γενική Διευθύντρια Γ.Ν. Παπαγεωργίου .

  2. Γεώργιο Χριστόπουλο, μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

  3. Μίνα Ναντανά, Προϊσταμένη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας & τοπική Συντονίστρια μεταμοσχεύσεων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

  4. Παρθένα Κυρικλίδου, ειδική Νεφρολόγος , Διδάκτορας Α.Π.Θ. Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

  5. Χρήστο Καραγκιόζη, Πρόεδρο Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

 

 

 

  1. Φώτη Αντωνίου, Συντονιστή μεταμοσχεύσεων του περιφερειακού γραφείου του ΕΟΜ.

  2. Γρηγόριο Μυσερλή, Νεφρολόγο Διευθυντή στην Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο.

  3. Βασίλειο Φανάρα, Θεολόγο Δρ Βιοηθικής.

 

Με την παρουσία του τίμησε, καθ' όλη την διάρκεια την εκδήλωση και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος εξέφρασε την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ των Μεταμοσχεύσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά πως,  η Εκκλησία Βηματίζει δίπλα στην Δωρεά Οργάνων , την οποία θεωρεί πράξη απόλυτης ελευθερίας.

            Συγκλονιστική και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η μαρτυρία της κυρίας Ιωάννας Παπαδημητρίου η οποία, με ανιδιοτέλεια και μεγαλείο ψυχής,  πήρε την ποιο δύσκολη απόφαση στην χειρότερη στιγμή της ζωής της,  να δωρίσει τα όργανα της κόρης της χαρίζοντας ζωή σε επτά νέους ανθρώπους. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως " ενώ περίμενε ένα θαύμα για την κόρη της έγιναν τελικά επτά θαύματα  σε επτά οικογένειες".  

            Την τεράστια αξία της Δωρεάς Οργάνων, χάρη στην οποία έζησε "ελεύθερη" για 18 χρόνια έως ότου επιστρέψει ξανά στην αιμοκάθαρση, περιέγραψε και η Αναστασία Λούβαρη η οποία εδώ και 4 χρόνια είναι στην λίστα αναμένοντας εκ νέου ένα μόσχευμα.

            Συγκινητική ήταν επίσης και η περιγραφή της εμπειρίας της μεταμόσχευσης της συζύγου ενός ηπατομεταμοσχευμένου που πρόσφατα έλαβε το πολύτιμο αυτό δώρο ζωής.

            Το μήνυμα της φετινής εκδήλωσης που αποτυπώθηκε και από τις συγκινητικές μαρτυρίες που ακούστηκαν σε αυτήν και περιγράφει πλήρως το νόημα της Δωρεάς Οργάνων είναι :

«ΖΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ»

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟ

April 25, 2017

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής Α.Π.Θ., η Α΄ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Α.Π.Θ., η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, το Εργαστήριο Αθλητιατρικής ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ. , το European Association of Rehabilitation in Chronic Kidney Disease διοργανώνει Συμπόσιο με θέμα "Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 από τις 9.00 έως τις 15.00 στο κτίριο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ επί της 3ης Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. 
Στόχος του Συμποσίου είναι η ανάδειξη μεθόδων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών με την εφαρμογή προγραμμάτων θεραπευτικής γύμνασης , συμβουλών υγιεινοδιατητικού τρόπου ζωής , ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης ως συμπληρωματικών τρόπων της θεραπευτικής αντιμετώπισης τους με τις σύγχρονες μεθόδους αιμοκάθαρσης , περιτοναϊκής κάθαρσης και μεταμόσχευσης νεφρού.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς , νοσηλευτές , γυμναστές και ασθενείς και η είσοδος θα είναι ελέυθερη.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης θέλει να σας ενημερώσει ότι η δημόσια τοιχογραφία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με θέμα την Δωρεά Ιστών & Οργάνων ολοκληρώνεται την Κυριακή 9 Απριλίου.
Η ομάδα UrbanAct και οι καλλιτέχνες Apset και Same84 με επιτυχία διαμόρφωσαν την τελική εικόνα στον τοίχο του Νοσοκομείου με έμπνευση και δημιουργική διάθεση σε σκαλωσιά ύψους 25 μέτρων. 
Ελπίζουμε ότι η τοιχογραφία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και εικαστική παρέμβαση στην πόλη μας για πολλά χρόνια και έναυσμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών για την Δωρεά Ιστών & Οργάνων. 
Τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας θα πραγματοποιηθούν την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί της Αγίου Δημητρίου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2017 ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “CAPSIS” ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΘΕΟΔΩΡΑ» ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 18.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ , ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ ΚΛΗΡΩΣΗ

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ.

December 12, 2016

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη λειτουργία της Μονάδας Παιδικής Αιμοκάθαρσης του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ., ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει παιχνίδια και παιδικά βιβλία για την δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση των παιδιών κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Η ανταπόκριση του κόσμου από όλη την Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας καθώς και τις ανάγκες της Μονάδας. Η δράση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου όπου μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν παιχνίδια & βιβλία στην Παιδονεφρολογική κλινική, στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων και στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκρατείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους επώνυμα ή ανώνυμα,  στην όμορφη και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων στις παραπάνω κλινικές και μονάδες.

1 / 1

Please reload

bottom of page