• syllogosnefropathon

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Αγαπητοί συμπάσχοντες,

Όπως γνωρίζετε η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 55.000 πρόσφυγες κύρια από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Συνανθρώπους μας με πατρίδες ισοπεδωμένες όπου η ζωή δεν κοστίζει ούτε ένα σεντς του ευρώ, βορά στα σχέδια των μεγαλόσχημων ηγετών του πλανήτη και των βιομηχανιών όπλων. Ανάμεσα τους δυστυχώς βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας της ΠΕ Κιλκίς 6 Σύριοι νεφροπαθείς ηλικίας 33 ως 55 ετών (ο ένας εκ των οποίων εντάχτηκε στην χώρα μας) και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στην μονάδα νεφρού του Γ.Ν. Κιλκίς, ενώ και άλλοι πρόσφυγες αιμοκαθάρονται σε νοσοκομεία της χώρας. Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης τους στους καταυλισμούς της περιοχής είναι τραγικές από άποψη ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Πριν από λίγες ημέρες αντιπροσωπεία του συλλόγου μας επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Κιλκίς προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα νεφρού και οι ίδιοι οι πρόσφυγες για την θεραπεία και την διαβίωση τους. Από την συζήτηση με τους υπεύθυνους ιατρούς και νοσηλευτές της μονάδας αναδείχτηκαν μια σειρά από ελλείψεις σε αναλώσιμο υλικά και φάρμακα.

Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ απευθύνει έκκληση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη όλων μας προς τους πρόσφυγες νεφροπαθείς που βρίσκονται στην χώρα μας, ζητώντας την εθελοντική προσφορά των παρακάτω ειδών που θα συλλέγονται στο γραφείο του συλλόγου καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 09.30 ως τις 14.00.

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ: Μάσκες, γάντια μιας χρήσεως, γάζες και βαμβάκι, απολυμαντικά σώματος και επιφανειών, αυτοκόλλητες ταινίες νοσηλείας, αυτοκόλλητα επιθέματα καθετήρων, αλκοολούχα διαλύματα.

ΦΑΡΜΑΚΑ: Φωσφοροδευσμευτικά (π.χ. Renvela, Fosrenol), ασβεστιομιμητικά (π.χ. Minpara 30), κρέμες τοπικής αναισθησίας για τις αγγειακές προσπελάσεις.

134 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις