top of page
  • syllogosnefropathon

Σε εφαρμογή ο ΕΦΚΑ - Μεταφορά όλων των παροχών σε είδος ή χρήμα (έξοδα μετακίνησης) όλων των ταμείων


από την 1η Ιανουαρίου του 2017, μπήκε σε εφαρμογή ο ΕΦΚΑ (Ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης) ο φορέας ομπρέλα δηλαδή που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου (ο γνωστός χασάπης των συντάξεων) και όλα πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία λειτουργούν υπό αυτόν. Αποτέλεσμα αυτών της μεταβολής είναι η μεταφορά όλων των παροχών υγείας σε είδος ή χρήμα, των ταμείων και του ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή στις κατά τόπους ΠΕΔΙ. Στην Θεσσαλονίκη δυστυχώς υπάρχει μόνο μια και προς το παρόν στεγάζεται σε κτήριο στην Σαπφούς 3 στον 1ο όροφο. Όλοι λοιπόν που έχουν απαιτήσεις για παροχές υγείας πρέπει να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στην εν λόγω ΠΕΔΙ, φυσικά και οι αιμοκαθαρόμενοι για τα οδοιπορικά μας. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη:

  1. Σήμερα για τους αιμοκαθαρόμενους ασφαλισμένους του ΙΚΑ η καταβολή των οδοιπορικών δεν είναι δυνατόν γιατί οι ανεύθυνοι και ανίκανοι διοικητές του ΙΚΑ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν φρόντισαν να στείλουν τους κωδικούς αριθμούς των αιμοκαθαρόμενων στον ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εκκαθάριση. Εντόπισαν το πρόβλημα μετά την 1η Ιανουαρίου με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

Ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία μας έχουν προτείνει στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εδώ και καιρό την ηλεκτρονικοποίηση της εκκαθάρισης και καταβολής των οδοιπορικών. Επιτέλους τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ κατάλαβαν την αναγκαιότητα ενός νέου συστήματος για τα οδοιπορικά που δεν θα απαιτεί την φυσική παρουσία του νεφροπαθή στις ΠΕΔΙ και άρχισαν να εργάζονται πάνω σε αυτό. Μόλις το νέο σύστημα είναι έτοιμο θα ενημερώσουμε αναλυτικά για τις παραμέτρους λειτουργίας του. Τα οφέλη από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής εκκαθάρισης των οδοιπορικών είναι κύρια τα εξής :


46 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page