top of page
  • syllogosnefropathon

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ


Η Επιτροπή για την Παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης επανασυγκροτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΦ, του ΕΟΠΥΥ, του ΙΦΕΤ, της ΗΔΙΚΑ, του ΚΕΣΥ, της ΕΣΔΥ, της ΠΕΦΝΙ, του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ, του ΠΙΣ, του ΠΦΣ, και της ΙΕΑ. Βασικός σκοπός της Επιτροπής είναι να αποτελέσει τον «σύμβουλο» του Υπουργείου Υγείας για τη διαμόρφωση μια εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο αξιοποιώντας τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία για την παρακολούθηση της Φαρμακευτικής Δαπάνης, την κατάρτιση/επικαιροποίηση Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Χρονίων Παθήσεων. «Είμαστε σε κατεύθυνση διαρθρωτικών αλλαγών και όχι οριζόντιων μέτρων» ανέφερε ο κ. Ξανθός τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Επιτροπής πρέπει να είναι η αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων όπως ένα δικαιότερο σύστημα clawback, η άρση των στρεβλώσεων στην τιμολόγηση αλλά και το θέμα της συμμετοχής του ασθενή στο κόστος με στόχο «να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα, σχέδιο και τεκμηρίωση μια πιο δίκαιη και βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

1. ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΟΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑΜΕΑ ΟΥΤΕ Ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

2. Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΜΙΤΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗς ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

3. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΡΥΒΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ.

4. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ clawback ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: Αφού οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία δεν αυξάνονται και παραμένουν σε χαμηλό βαρομετρικό, το παραπάνω κόστος που επέστρεφαν οι φαρμακευτικές στο κράτος (clawback) πρέπει να μοιραστεί και στους Ελληνες πολίτες...

ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ.

20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page