top of page
  • syllogosnefropathon

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε θετική εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη με εισαγωγή εφαρμογής της μεθόδου της "βραδείας νυκτερινής αιμοκάθαρσης μεγάλης διάρκειας (NSHD)" σε μονάδα τεχνητού νεφρού της πόλης που στεγάζεται σε ιδιωτική κλινική. Τα αποτελέσματα της μεθόδου με βάση την εμπειρία από ασθενείς Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που εφαρμόζεται εδώ και 2 χρόνια, είναι πολύ ενθαρρυντικά για την διαχείριση των προβλημάτων της αιμοκάθαρσης.

Η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα νέους ανθρώπους με δραστήριους ρυθμούς ζωής και επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις, που χρειάζονται ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, είναι γνωστές οι ευνοϊκές επιδράσεις της μεθόδου στον έλεγχο της υπέρτασης, στον έλεγχο της υπερφωσφαταιμίας, στον έλεγχο της υπερδιήθησης, στην βελτίωση του αιματοκρίτη και στα υπερκαλιαιμικά επεισόδια.

Πρακτικά:

1) Η αιμοκάθαρση γίνεται το βράδυ, 3 φορές την εβδομάδα όπως και οι κλασικές μέθοδοι και ο αιμοκαθαρόμενος διανυκτερεύει στην μονάδα νεφρού,

2) Η διάρκεια της αιμοκάθαρσης είναι τουλάχιστον 7 ώρες,

3) Το πρόγραμμα καθορίζεται εξατομικευμένα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας

Φυσικά η μέθοδος εφαρμόζεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους νεφροπαθείς.

Για περισσότερές πληροφορίες στο γραφείο του συλλόγου στο τηλέφωνο 2310222821, ή με μήνυμα στο mail(snefrothes@yahoo.gr) ή στην σελίδα του συλλόγου στο facebook.

1.170 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page