top of page
  • syllogosnefropathon

Δημόσιοι Φορείς δεν παραχωρούν άδεια κτίρια στον ΕΟΠΥΥ για την λειτουργία της 2ης ΠΕΔΙ στην Θεσσαλον


Στην Θεσσαλονίκη ως σήμερα λειτουργεί ΜΟΝΟ μια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ (ΠΕ.ΔΙ.) για την εξυπηρέτηση 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων με αποτέλεσμα να διαδραματίζονται τραγικές αναξιοπρεπείς σκηνές τις περισσότερες μέρες του μήνα, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στον Οργανισμό

Η δημιουργία και η λειτουργία 2ης ΠΕΔΙ στην Θεσσαλονίκη είναι αναγκαία και επιβεβλημένη γιατί θα ανακουφίσει σημαντικά την ταλαιπωρία των πολιτών της πόλης κατά την διαδικασία εξυπηρέτησης τους για υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας και αποτελεσματικότητας των εργαζομένων στον Οργανισμό. Το ΔΣ ανταποκρινόμενο στην ανάγκη της πόλης αποφάσισε εδώ και 1 μήνα την ανάπτυξη και της 2ης ΠΕ.ΔΙ.

Παρότι όμως ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό για να στελεχώσει την 2η ΠΕΔΙ, δεν διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια για την στέγαση των υπηρεσιών. Δημόσια κτίρια όμως διαθέσιμα για την εγκατάσταση της 2ης ΠΕΔΙ υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, κατάλληλα, λειτουργικά και προσβάσιμα από ΑμεΑ. Τα κτίρια αυτά ανήκουν σε άλλους φορείς του δημοσίου που είτε συγχωνεύτηκαν είτε καταργήθηκαν και είναι μισοάδεια ή παραμένουν κλειστά χωρίς να αξιοποιούνται. Δυστυχώς όμως οι δημόσιοι φορείς που διαχειρίζονται τα ακίνητα αρνούνται την παραχώρηση τους για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των υπηρεσιών υγείας στην πόλη, επιδεικνύοντας τρομερή αναλγησία σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς αλλά και όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Παραδείγματα μόνο είναι τα μισοάδεια κτίρια του ΕΦΚΑ στην πόλη (ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ) ή κτίρια της πρώην Εργατικής Εστίας που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ και είναι άδεια με λουκέτα στην πόρτα!!!!!!.

Αυτή η στάση των διοικήσεων δημόσιων φορέων που αδιαφορεί για τις ανάγκες της πόλης, ωθεί τον ΕΟΠΥΥ στην λύση της ενοικίασης ιδιωτικών κτιρίων με υψηλό αντίτιμο κάτι που συνεπάγεται ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν το τίμημα για τα τσιφλίκια που έχουν απομείνει στο δημόσιο. Τονίζουμε ότι στις ΠΕ.ΔΙ. του ΕΟΠΥΥ προσέρχονται πολίτες με προβλήματα υγείας για να λάβουν τις παροχές που δικαιούνται από τον Οργανισμό όπως νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί, διαβητικοί, άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς και κάθε συμπολίτης μας που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ζητήματα υγείας.

Θεωρούμε ότι απαράδεκτη την στάση των διοικήσεων των φορέων που διαχειρίζονται δημόσια ακίνητα στην Θεσσαλονίκη και τους καλούμε να κοιτάξουν το δάσος των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον και όχι την καρέκλα του γραφείου τους.

ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΠΕ.ΔΙ. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

56 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page