• syllogosnefropathon

Νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) για ΑμεΑ 67%

Όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ ή θέλουν να ενταχθούν στον νέο ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της Η.ΔΙ.ΚΑ.(www.idika.gr) από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2018 προκειμένου να ελεγχθεί εάν πληρούν τα κριτήρια και τις διαδικασίες βάσει του νέου ΚΟΤ. Εφόσον δεν υποβάλλουν αίτηση θα απενταχτούν αυτόματα την 30η Απριλίου 2018. Βασική προϋπόθεση να έχουν δηλώσει στην τελευταία φορολογική δήλωση το ποσοστό αναπηρίας τους

Οι αιτήσεις ένταξης στο νέο ΚΟΤ θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού προγράμματος της Η.ΔΙ.Κ.Α.(www.idika.gr) από τις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Οι δικαιούχοι του ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ κάθε χρόνο.

Τα κριτήρια του νέου ΚΟΤ όπως διαμορφώνονται μετά την υπουργική απόφαση για

όσους έχουν έχουν αναπηρία 67% και άνω είναι. Πίνακας εισοδηματικών ορίων:

ii. Έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού, ακίνητη περιουσία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με συνολική φορολογητέα αξία, έως το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως ανώτατο όριο 180.000 ευρώ.

iii. Τα μέλη του νοικοκυριού δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας και δεν δηλώνουν δαπάνες διαβίωσης για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Το K.O.T. εφαρμόζεται για το σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης και έως τα αντίστοιχα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου:

Όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης (120ημερών) για τιμολόγηση

Όσοι είναι οικονομικά ενήμεροι στον Σύλλογο αν θέλουν μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο για να τους βοηθήσουμε με την υποβολή της αίτησης. Απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας

β)κωδικοί TAXIS,

γ)ΑΜΚΑ,