top of page
  • syllogosnefropathon

Δωρεά μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Μονάδα Νεφρού του Παπαγεωργίου


Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και το Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου πραγματοποιούν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, στις 12.00π.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ημερίδα διάχυσης του προγράμματος Erasmus+KA1 «MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS» και κωδικό 2017-1- EL01-KA102- 035988. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην Μαδρίτη, όπου τοποθετήθηκαν για δύο βδομάδες 14 μαθητές/τριες του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου και στο Βερολίνο 14 μαθητές των Τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής.

Στόχος του σχεδίου ήταν η επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου στη νοσηλεία των νεφροπαθών. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων είχε δύο όψεις, αρχικά την πλευρά της άσκησης των νοσηλευτών και την πλευρά των τεχνικών των μηχανημάτων της αιμοκάθαρσης.

Βασικός όμως ήταν ο σκοπός της ανάπτυξης στα παιδιά του προτύπου του επαγγελματία της υγείας με ανθρώπινη ευαισθησία και κατανόηση της κατάστασης των ασθενών όπως οι νεφροπαθείς των οποίων η ζωή κρέμεται στην ορθή λειτουργία των μηχανημάτων που είναι για αυτούς «σανίδα σωτηρίας» (lifeline).

Έτσι λοιπόν οι μαθητές και οι μαθήτριες που ήταν οι επωφελούμενοι του προγράμματος, οι καθηγητές τους και οι οικογένειες τους αποφάσισαν να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης αγοράζοντας μια τηλεόραση για να μπορούν οι ασθενείς να παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Μετά από πρόταση του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης η τηλεόραση αυτή θα δοθεί στη μονάδα του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» κατά την διάρκεια της ημερίδας στο Νοσοκομείο.

Πληροφορίες :

6938071015 Βιόπουλος Ιωάννης Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ,

6944160880 Παπαδόπουλος Τρύφων - Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

101 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page