top of page
  • syllogosnefropathon

Μάθημα ανθρωπιάς από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου


Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE - SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS" (2017-EL01-KA102-035988)" επισκέφθηκαν μονάδες νεφρού σε Ελλάδα και εξωτερικό και ήρθαν σε επαφή με νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση διαπιστώνοντας τι βιώνουν και αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Οι μαθητές παραδίδοντας μάθημα ανθρωπιάς προχώρησαν σε δωρεά μιας τηλεόρασης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που θα χρησιμοποιηθεί από τους νεφροπαθείς της μονάδας κατά την πολύωρη παραμονή τους στη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Η δωρεά αυτή πρόκειται για μια συγκινητική πράξη που αποδεικνύει την ανθρωπιά, την ευαισθησία, τα ιδανικά και τις αξίες των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών τους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και το Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, σε χώρο του Νοσοκομείου την Τρίτη 29 Μαΐου 2018. Στην εκδήλωση ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κύριος Βιόπουλος Ιωάννης μαζί με τους μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες που προσκόμισαν από το πρόγραμμα. Στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κύριος Παπάς ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και ευχήθηκε σε όλους, οι ευχές και τα «ευχαριστώ» των ασθενών και του Νοσοκομείου για την καλή τους πράξη να τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή!

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν η Διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κυρία Παπαδοπούλου μαζί με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ο Πρόεδρος Καραγκιόζης Χρήστος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής καθοδήγησης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Σχ.Σύμβουλος κ.Χρ.Παπαδόπουλος, ο Δ/ ντης του ΕΚ Ευόσμου κ.Γ.Χριστακάκης, οι Υπδντες του σχολείου κ.Ελ.Ναθαναηλίδης & κα Ι.Μερσίνη, οι Τομεάρχες του ΕΚ Ευόσμου κα Ερ.Ζαχάρογλου & κα Ζ.Μπέλλη, η υεύθυνη προγραμμάτων Erasmus+ του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Χρ.Αντωνιάδου και οι εκπ/κοι κα Α.Χατζηνώτα, κα Α.Ζοπόγλου, κα Θ.Δάγγα και κ.Γ.Οικονόμου , ηΠρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ε.Κεϊσογλου καθώς και μέλη του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου "Η Αντιρήδα".

Πληροφορίες : 6938071015 Βιόπουλος Ιωάννης Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ,

6944160880 Παπαδόπουλος Τρύφων - Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

78 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page