top of page
  • syllogosnefropathon

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ


Οι Συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στον ΕΦΚΑ για την διακοπή των μειώσεων οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη. Η εφαρμογή υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Για την είσοδο στην συγκεκριμένη εφαρμογή απαιτούνται : α) Κωδικοί TAXIS, β) ΑΜΚΑ, γ)ΑΦΜ. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε την Περιφερειακή Υπηρεσία του ΕΦΚΑ, στην οποία απευθύνετε την αίτησή σας, καθώς και τον Αριθμό Μητρώου σας σε αυτήν. Η εφαρμογή έχει ήδη αναγνωρίσει τους αριθμούς μητρώου σας στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και βρίσκονται σε λίστα επιλογής που συνοδεύει την λίστα επιλογής με τις Περιφερειακές Υπηρεσίες. Για την υποβολή αίτησης προς το επικουρικό ταμείο, θα πρέπει να επιλέξετε τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης, στους οποίους απευθύνετε την αίτησή σας, από λίστα επιλογής τιμών.

Στην ηλεκτρονική αίτηση δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά που να «ενεργοποιεί» τη δυνατότητα διεκδίκησης των αναδρομικών από τις περικοπές στα δώρα. Υπάρχει μόνο αναφορά στη μη εφαρμογή των μειώσεων από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μετά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί στο τελευταίο σημείο της αίτησης του ΕΦΚΑ (σημείο Β) ότι, εκτός από τη διακοπή των μειώσεων, επιθυμείται και την επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν από το 2013 έως σήμερα. Επίσης, πρέπει να συμπληρώσουν ότι επιθυμούν να τους δοθούν αναλυτικά οι περικοπές που υπέστησαν στις συντάξεις και στα δώρα από το 2013 και μετά. Τέλος, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τους νόμους βάσει των οποίων έγιναν οι παράνομες περικοπές και να επισημάνουν ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους.

Όσοι είναι οικονομικά ενήμεροι στον Σύλλογο, αν θέλουν μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο για να τους βοηθήσουμε με την υποβολή της αίτησης. Απαραίτητα δικαιολογητικά: α) Κωδικοί TAXIS, β) ΑΜΚΑ, γ)ΑΦΜ δ) Απόφαση Συνταξιοδότησης.

160 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page