top of page
  • syllogosnefropathon

ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11Π.Μ. ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΣΕ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Οι σύλλογοι των νεφροπαθών και το αναπηρικό κίνημα είναι πάντα στο προσκήνιο: διεκδικούν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και χρόνια πασχόντων σε όλη τη χώρα, αναδεικνύουν την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παλεύοντας ενάντια στη φτώχεια, τον ρατσισμό, τις στιγματιστικές προσεγγίσεις, τη φιλανθρωπία και τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και για να διατρανώσουμε ότι δεν θα ανεχτούμε νέα μέτρα που οδηγούν στην περαιτέρω περιθωριοποίηση μας, αγωνιζόμαστε για :

  • Καμία περικοπή σε συντάξεις - επιδόματα. Ούτε στις επικουρικές, ούτε στην εθνική σύνταξη, ούτε στην προσωπική διαφορά. Τα αναπηρικά επιδόματα να εξαιρεθούν ρητά και κατηγορηματικά από τον υπολογισμό τους στα εισοδηματικά όρια και κριτήρια που μπαίνουν σε μέτρα στήριξης των πολιτών.

  • Διεκδικούμε την αύξηση των κάθε είδους αναπηρικών επιδομάτων, αντίστοιχη με την αύξηση που θα γίνει στον κατώτατο μισθό, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυξήσεις έχουν να δοθούν στα επιδόματα από το 2011. Διεκδικούμε νέους, ενιαίους κανόνες για όλες τις αναπηρικές συντάξεις και την επαναφορά του ΕΚΑΣ και των δώρων.

  • Διεκδικούμε την αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία, τη μείωση φόρου από ιατρικές δαπάνες, για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές του, την προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, καθώς και στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες.

  • Διεκδικούμε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την εργασία για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Ισοτιμία με ειδικά προγράμματα, επανένταξη, προστασία, εύλογες προσαρμογές - για να είναι οι πολίτες με αναπηρία ανεξάρτητοι και να συνεισφέρουν με τη σειρά τους πίσω στην κοινωνία.

  • Διεκδικούμε την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΤΝ και των κλινικών μεταμόσχευσης των νοσοκομείων της χώρας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκώ.ν

  • Διεκδικούμε τον άμεσο εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των μονάδων νεφρού και των φίλτρων αιμοκάθαρσης στην αιχμή των ιατροτεχνολογικών εξελίξεων.

  • Διεκδικούμε την άμεση εκπόνηση και εφαρμογή ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ, για να μην λιώνουν οι αιμοκαθαρόμενοι στις λίστες αναμονής για ένα μόσχευμα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page