• syllogosnefropathon

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος 2018 στην σελίδα https://www.koinonikomerisma.gr/.

Δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος όσοι είναι άνω των 70 ετών.

Για όλους τους υπόλοιπους θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση από τον από τον/ την υπόχρεο ή τον/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της ωφελούμενης μονάδας μέσω του διαδικτυακού τόπου του προγράμματος (www.koinonikomerisma.gr), χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).

Σε περίπτωση ωφελούμενης μονάδας που απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για το σύνολο των μελών της ωφελούμενης μονάδας. Κατά την επεξεργασία της αίτησης, θα ζητηθεί η συναίνεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους TAXISnet .

Η Κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδας καθορίζει τα εισοδηματικά όρια και το ύψος του μερίσματος. Η κλίμακα ισοδυναμίας ωφελούμενης μονάδας προκύπτει από το άθροισμα της στάθμισης των μελών της, δίνοντας στάθμιση 1 μονάδα στον πρώτο ενήλικα, 0,5 σε κάθε επιπλέον ενήλικα, 0,25 στα ανήλικα μέλη και 0,5 για κάθε μέλος με αναπηρία 67% και άνω. Το μέγιστο της κλίμακας ισοδυναμίας δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το 3.

Το εισοδηματικό όριο για μονομελής οικογένειες είναι στα 9000ευρώ και φτάνουν έως και 27000 ευρώ για πολυμελής οικογένειες. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 200 έως 1200 ευρώ ανάλογα με την σύνθεση της οικογένειας και τα εισοδήματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον πίνακα ανάλογα την κλίμακα ισοδυναμίας και τα αντίστοιχα εισοδηματικά κριτήρια όπως και το ποσό που θα λάβουν:

Για την υποβολή της αίτησης από τον Σύλλογο χρειάζονται τα εξής:

1. Οικονομικά ενήμερος και για το 2018

2. Κωδικοί TAXIS όλων των μελών και των φιλοξενούμενων