top of page
  • syllogosnefropathon

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού ο Σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του στην εκδήλωση που οργανώνει το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 12.00 με 14.00 . Ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει στην εκδήλωση με το σταντ του διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου ορίστηκε, από τη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Νεφρική Νόσο . Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού εορτάζεται την Πέμπτη 14 Μαρτίου με μήνυμα :

ΥΓΕΙΑ ΝΕΦΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, επηρεάζει περίπου 850 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως από διάφορες αιτίες Οι χρόνιες νεφροπάθειες προκαλούν τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως και είναι η 6η ποιο αναπτυσσόμενη αιτία θανάτου.

Σκοπός της παγκόσμιας μέρας νεφρού είναι η επαγρύπνηση και η ευαισθητοποίηση γύρω από το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου. Στόχος της εκστρατείας της παγκόσμιας ημέρας νεφρού είναι:

  • Η επαγρύπνηση για την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη.

  • Η ενθάρρυνση για περιοδικές συστηματικές εξετάσεις .

  • Η ενθάρρυνση προληπτικών συμπεριφορών υγείας.

  • Η συνεχή εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών Υγείας.

  • Η αφύπνιση των τοπικών και εθνικών αρχών Υγείας.

  • Η ενθάρρυνση ανάπτυξης εθνικού προγράμματος μεταμοσχεύσεως νεφρού.

Η πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η Μεταμόσχευση Νεφρού. Aναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μίας μεταμόσχευσης παραμένει η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ.

Η Ελλάδα δυστυχώς όμως, όσον αφορά τη δωρεά οργάνων , βρίσκεται στο ναδίρ του χάρτη της Ευρώπης, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής στους νεφροπαθείς να έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια και πολλοί να μην προλαβαίνουν να γευτούν το δώρο της ζωής.

41 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page