top of page
  • syllogosnefropathon

3ο Συμπόσιο Ποιότητας Ζωής στη ΧΝΝ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συμπόσιο «Ποιότητας Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου στο κτίριο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. και τίμησε με την παρουσία του ο κοσμήτορας της ιατρικής σχολής και παρακολούθησε πλήθος ιατρών, νοσηλευτών, φοιτητών και ασθενών.

Στο Συμπόσιο παρουσιάστηκαν οι παράγοντες που δρουν ευνοϊκά στην ποιότητα ζωής των νεφροπαθών, όπως η εξέλιξη της θεραπείας υποκατάστασης , η νεφρική μεταμόσχευση , η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα, η ψυχολογική και διαιτητική υποστήριξη.

Επίσης έγινε αναφορά και στους παράγοντες που έχουν αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής των νεφροπαθών όπως είναι η συννοσηρότητα (αρτηριακή πίεση, διαβήτης, σταφανιαία νόσος, κτλ) , τα προβλήματα με την αρτηριο-φλεβική αναστόμωση (φίστουλα) , την λειτουργική ανεπάρκεια στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της στοματικής κοιλότητας.

Τέλος παρουσιάστηκαν οι θέσεις των ασθενών σχετικά με την ποιότητα ζωής και έγινε αναφορά στον σημαντικό ρόλο του νοσηλευτή στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του νεφροπαθή.

68 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page