top of page
  • syllogosnefropathon

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ 2020


Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου ορίστηκε, από τη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρούγια την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Χρόνια Νεφρική Νόσο .

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού εορτάζεται την Πέμπτη 12 Μαρτίου με μήνυμα :


Υγεία Νεφρών για Όλους σε Όλο τον Κόσμο.

Από την Πρόληψη στη Διάγνωση

με Ισότιμη Πρόσβαση στην Περίθαλψη.



Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας(ΕΝΕ), στην Ελλάδα εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες και από αυτά σε ποσοστό 10% είναι αρκετά σοβαρά. Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νεφρικά νοσήματα τελικού σταδίου υποβάλλονται σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής τους λειτουργίας (αιμοκάθαρση - περιτοναϊκή κάθαρση) . Κύριες αιτίες εμφάνισης της χρόνιας νεφρικής νόσου σύμφωνα με την ΕΝΕ, είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση και ο σακχαρώδης διαβήτης.


Ως Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης στηρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΝΕ για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου και αγωνιζόμαστε διαρκώς προκειμένω να μπορούν όλοι οι νεφροπαθείς, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.


Η πιο αποτελεσματική λύση ωστόσο για την τελικού σταδίου χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η Μεταμόσχευση Νεφρού. Aναγκαία και βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μίας μεταμόσχευσης παραμένει η υιοθέτηση και η διάδοση της ΙΔΕΑΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΩΝ.


Το παρακάτω τηλεοπτικό σπότ αφορά το κοινωνικό μήνυμα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού που φέτος εορτάζεται την Πέμτπη 12 Μαρτίου 2020. Στα πλαίσια εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού 2020 η ΕΝΕ διοργανώνει στις 12 Μαρτίου 2020 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παράλληλες δράσεις ενημέρωσης του κοινού . Σε αυτές περιλαμβάνεται το στήσιμο ενημερωτικών περιπτέρων και στις δύο πόλεις όπου ιατρικό προσωπικό θα μετρά την αρτηριακή πίεση και θα λαμβάνει ανώνυμο ιστορικό ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνει μέσω διάθεσης ειδικά διαμορφωμένων φυλλαδίων.




15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page